Fasírt burgonyakarikán
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 6-8 db nagyobb burgonya
- 50 dkg darált hús
- 1 db zsemle
- 1 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl húsleves
- 5 dl tejföl
- só
- bors
- olaj
Elkészítés
A darált húst összekeverem a húslevesben áztatott, majd jól kinyomkodott zsemlével és a nyers tojással. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítem, alaposan átgyúrom. A meghámozott burgonyát fél centi vastag szeletekre vágom. Alufóliával kibélelt, olajjal alaposan kikent tepsibe szorosan egymás mellé rakom és pici sóval megszórom. A szeletekre kis halmocskákat rakok a fasírtból, meglocsolom tejföllel. Előmelegített sütőben, lassú tűznél pirosra sütöm.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.